Nieuw

Marieke

€ 23,00
Nieuw

Marieke

€ 23,00

Gent 2023 – Sinds Marijkes zwangerschap hoort ze stemmen en ziet ze beelden die ze niet kan thuisbrengen maar vertrouwd aanvoelen. Als ze in haar jaszak een prachtig doosje vindt, versierd met een pentagram in het deksel, is ze vastbesloten om de mysterieuze gebeurtenissen in haar leven op te lossen. Op zolder stuit ze op een oud dagboek vol familieverhalen over magie en wonderen, over heksen, drankjes en spreuken. Haar man Bert vindt dat Marijke doordraait en vraagt haar alle attributen te verbranden, met alle gevolgen van dien.

Gent 1599 – Marieke is hoogzwanger, een witte heks en staat voor de meest schrijnende uitdaging van haar leven. Iemand is erop uit om alles wat haar dierbaar is te vernietigen. Lukt het haar om een veilig onderkomen te vinden en opnieuw te beginnen? En welke invloed heeft haar leven op de volgende generaties?

Moge dit verhaal je eraan herinneren dat we altijd moeten opkomen voor waar we in geloven, zelfs bij grote tegenslagen. Laten we het onbekende omarmen en kracht vinden in onze verschillen. Liefde en hoop zullen het altijd winnen van haat en angst.

Marieke is het eerste boek in de serie Makutu. In de taal van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland betekent Makutu hekserij, tovenarij, betoveren.